OMCAFÉ UZ „ZVJEZDICE“!

OMCAFÉ UZ „ZVJEZDICE“!

Podržali smo manifestaciju „Ne izostavljajte nas!“ koja je održana povodom Međunarodnog dana osoba sa Daunovim sindromom u organizaciji Centra „Dajte nam šansu – Zvjezdice“, 21. marta 2019. godine u Kulturnom centru Banski dvor.

Trud, rad i vježbanje tokom čitave godine su se isplatili, te su divnim performansom mladi sa poteškoćama u razvoju pokazali da nema razlike među nama i da smo svi jedno.

Iz Banskog dvora smo zajedno sa „Zvjezdicama“ poručili da kultura pripada i osobama sa Daunovim sindromom, kao i pravo na školovanje, zaposlenje i sport.

Podržavanjem ove manifestacije OMCAFÉ želi da ukaže na važnost uključenja djece sa poteškoćama u razvoju u sve sfere života. Prije svega težimo ka ravnopravnosti u svim poljima kao i pružanju ljubavi.

Centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Dajte nam šansu – Zvjezdice“ okuplja 140 porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju sa područja Grada Banja Luka, Laktaši, Čelinac i Kotor Varoš. Njihov cilj je podrška porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju, kao i direktna podrška djetetu/osobi sa poteškoćama, kroz različite vidove programa koji podstiču razvoj djece pružajući i stručnu savjetodavnu podršku.

Tokom svih godina svoga postojanja OMCAFÉ aktivno učestvuje u različitim društveno kulturnim projektima te na taj način doprinosi rastu i razvoju svoje zajednice.